fredag 15 maj 2009

Copingstrategier hos sjuksköterskor i mötet med cancerpatienter.

Det är vad examensarbetet handlar om och för er som undrar så definieras en copingstrategi som en ansträngande handling som har till mål att hjälpa individen att bevara sin självbild, finna en innebörd i det som sker, ha kontroll över de problem som konfronteras samt inre och yttre krav. Denna förändring kan antingen ske genom ett beteende eller ett kognitivt tankesätt (Lazarus & Folkman, 1984).

Planen var att färdigställa resultatdiskussionen idag, men det går inte. Helt tomt i skallen. Har sjukat mig från jobb imorgon, förhoppningsvis släpper den mentala resultatdiskussionsförstoppningen då.

Signerade exemplar av litteraturstudien kan fås av mig personligen, endast utskrifts- och fraktkostnader tillkommer. Beräknad release är i början av juni månad ;p

Dagens kanon: Från nummerlapp till undersökt och utskriven på mindre än en timme på akuten vid UMAS, varav jag spendera cirka 14 minuter inne på undersökningsrummet. Det måste vara rekord.
Dagens kalkon: Jag är helt slutkörd.

2 kommentarer:

  1. Vad gjorde du på MAS om man får fråga? Resultatdiskussioner tenderar att vara rätt dryga men det brukar släppa bara man får iväg en eller två meningar i Word.

    SvaraRadera
  2. Det är väl inte frenulum som har brustit? Det gör jävligt ont så du får vara försiktig Per.

    SvaraRadera